Cecilia Djurberg

Recensionsarkiv

Här finns länkar till kritik jag skrivit och / eller pratat.

DANS. Göteborgsoperans danskompani: MAX+. Max av Ohad Naharin och Untitled Black av Sharon Eyal & Gai Behar. Premiär 13 april 2017 på Göteborgsoperan. Recension SR Kulturnytt 18 april.

DANS. Kungliga Baletten: Drömmen om Svansjön av Pär Isberg. Premiär 8 april 2017 på Kungliga Operan. Recension SR Kulturnytt 12 april

DANS. Kungliga Baletten: De l’origine av Olivier Dubois & Half life av Sharon Eyal och Gai Behar. Premiär 17 februari 2017 på Kungliga Operan. Recension SR Kulturnytt 20 februari

DANS. Stockholm 59º North: One av Anabelle Lopez Ochoa, Serious Refrain av Jerome Marchand, Dancing on the front Porch of Heaven – Odes to Love and Loss av Ulysses Dove på Orionteatern 24 januari 2017. Recension SR Kulturnytt 25 januari

CIRKUS: Limits av Tilde Björfors, Cirkus Cirkör på Dansens hus 1 december 2016. Recension i SR Kulturnytt 3 december

DANS. Protagonist av Jefta van Dinther. Cullbergbaletten på Dansens hus, 23 nov 2016. Recension i SR Kulturnytt 24 nov

DANS. Come back to see us av Ina Christel Johannessen, Kulturhuset Stadsteatern 12 nov. Recension SR Kulturnytt 14 nov 2016

DANS. Badke av Koen Augusijnen, Rosalba Torres Guerrero och Hildegard De Vyust, Les Ballets C de la B på Dansens Hus 4 nov. Recension SR Kulturnytt 7 nov

DANS.S/T/R/A/T/E/S Quartet av Bintou Dembélé, Dansens Hus 18 oktober. Recension SR Kulturnytt 19 oktober 

DANS. Nötknäpparen av Fredrik Benke Rydman, Dansens hus, 8 september, recension SR Kulturnytt 9 sep 2016

BALETT. Alice i Underlandet av Christopher Wheeldon, Kungliga Baletten, premiär på Kungliga Operan 6 maj 2016, recension SR Kulturnytt 7 maj

DANS. Idiom av Erik Linghede, premiär Kulturhuset Stadsteatern Vällingby 5 maj, recension i SR Kulturnytt 6 maj

DANS/PERFORMANCE. Medea – it’s a classic av Nadja Hjorton. Premiär på MDT Stockholm 16 mars, recension i SR Kulturnytt 17 mars 2016

DANS. Körper av Sasha Waltz med Kungliga Baletten. Premiär 19 februari på Kungliga Operan. Recension i SR Kulturnytt 23 februari 2016

DANS/PERFORMANCE. The Knowledge av och med Gunilla Heilborn, Stockholmspremiär Dansens Hus 24 nov, rec i SR Kulturnytt 25 nov 2015

DANS. Svansjön av Mats Ek med Kungliga Baletten. Premiär Kungliga Operan 23 okt 2015. Recension SR Kulturnytt 26 oktober 2015

DANS. Goldberg Variations – Ternary patterns for insomnia av Örjan Andersson/Andersson Dance & Scottish Ensemble, premiär Dansens hus 17 sep 2015. Recension SR Kulturnytt 18 september 2015

DANS. Program: Yxa, Dans mm/Pas de Danse, Ajö (film) av Mats Ek, Black Fairytale #2 av Yossi Berg & och Oded Graf, premiär Dansens hus 20 maj 2015, recension SR Kulturnytt 21 Maj

DANS. Midsommarnattsdröm av Alexander Ekman, Kungliga Baletten, urpremiär 17 april 2015 på Kungliga Operan, recension i SR Kulturnytt 20 april

DANS. Piano Piano av Kenneth Kvarnström, Ina Christel Johannessen & Örjan Andersson, Urpremiär 20 mars 2015 på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm Recension i SR Kulturnytt 23 mars 2015

DANS. Rosas & Ictus: Vortex Temporum av Anne Teresa de Keersmaeker, Svensk premiär 20 feb 2015, Dansens Hus i Stockholm (Recension SR Kulturnytt 21 februari 2015)

DANS/PERFORMANCE. Gorkij Park 2 av Gunilla Heilborn & co, Stockhomspremiär 21 maj 2014 på Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm Rec SR Kulturnytt 22 maj

DANS. Bill: Artifact suite av William Forsythe, The Other You av Crystal Pite, Bill av Sharon Eyal Recension SR Kulturnytt 17 april 2014

DANS/PERFORMANCE. On Air av Nadja Hjorton, premiär 27 mars på Dansens hus i Stockholm Recension SR Kulturnytt 28 mars 2014

DANS. K Kvarnström & Co: YouYouYou av Kenneth Kvarnström, premiär 6 mars 2014 på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm

DANS. Kungliga Baletten – The Emperor: Exposition and the Body av Örjan Andersson & Gaîeté Suédoise av Jo Strømgren, urpremiär 24 januari 2014 på Kungliga Operan i Stockholm (Recension SR Kulturnytt 27 jan 2014)

DANS. Sofa(R) av och med Kenneth Kvarnström & Jonas Nordberg, Stockholmspremiär 15 januari 2014 på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm (Recension SR Kulturnytt 16 jan 2014)

FESTIVAL. Tuppfestivalen Uppsala Stadsteater: Gob Squad – Revolution Now! & Motus – Alexis. A Greek tragedy, 13 april 2012

DANS/PERFORMANCE: Cullbergbaletten The Strindberg Project på Dansens Hus i Stockholm: August did not have what is commonly considered good taste as far as furniture is concerned av Tilman O’Donnel samt Translations av Melanie Mederlind, SR Kulturnytt 16 mars 2012

DANS. Name of the Next Song av Örjan Andersson/Andersson Dance, Dansens Hus (SR Kulturnytt 23 feb 2012)

DANS. This is not a love story av Gunilla Heilborn, Dansens Hus (SR Kulturnytt 11 maj 2011) DANS. Youmakeme av Kenneth Kvarnström, Helsinki Dance Company på Dansens Hus (SR Kulturnytt 29 apr 2011)

DANS. Aajej av Virpi Pahkinen, Dansens Hus. (Nummer.se 30 september 2010)

TEATER. Inferno av Peter Weiss, i regi o bearbetning av Nils Poletti, Unga Dramaten (Nummer.se 28 sep 2010)

DANS: Now she knows av Ina Christel Johannessen/Zero Visibiltity Corp på Dansens Hus (Nummer.se 20 sep 2010)

TEATER: Nu är du inte så kaxig av Paula Stenström, Lumor på Unga Klara (Nummer.se 14 sep 2010)

TEATER. Helt enkelt komplicerat av Thomas Bernhard på Stockholms stadsteater (Nummer.se 10 sep 2010)

OPERA. Don Giovanni av W A Mozart, Drottningholms slottsteater (Nummer.se 1 aug 2010)

TEATER. Macbeth av William Shakespeare, Romateatern, Roma klosterruin (Nummer.se 24 juni 2010)

REVY. Stjärnsmäll – en utomjordisk revy av Rikard Bergqvist på Parkteatern (Nummer.se 7 juni 2010)

PERFORMANCE. Voodoom: Waking the model av Sara Gebran & Vertical Exile på Dansens Hus. (Nummer.se 3 juni 2010)

HUMOR/MUSIK/SHOW. Flight of the Conchords, Cirkus, Stockholm. (Nummer.se 25 maj 2010)

TEATER. Momo – eller kampen om tiden av Johanna Huss efter Michael Ende, Enskedespelet (Nummer.se 20 maj)

TEATER. Drottning Kristina av Pam Gems regi Farnaz Arbabi, Stockholms stadsteater (Nummer.se 30 april 2010)

DANS. Out of context – for Pina av Alain Platel/Les ballets C de la B på Dansens Hus (Nummer.se 28 april 2010)

DANS. How about you? av Philippe Blanchard/Adekwhat på Dansens Hus (Nummer.se 21 april 2010)

DANS. Poppea av Ingun Bjørnsgaard Prosjekt på Moderna Dansteatern i Stockholm (Nummer.se 13 april 2010)

PERFORMANCE. Delusion av Laurie Anderson, Evaporated Landscapes av Mette Ingvartson, Pretty Bassic av Saga o Magga på Tuppfestivalen Uppsala (Nummer.se 8 april 2010)

TEATER. Sheher – sagoberätterskan av Åsa Lindholm på Stockholms stadsteater  Skärholmen (Nummer.se 1 april 2010)

TEATER. Aladdin av Åsa Lindholm på Stockholms stadsteater Skärholmen (Nummer.se 1 april 2010)

TEATER. Födelsedagskalaset av Harold Pinter på Stockholms stadsteater (Nummer.se 26 mars 2010)

BARNTEATER. De röda skorna av Carolina Frände, Mats Kjelbye & Åsa Lindholm efter HC Andersen på Stockholms stadsteater Skärholmen (Nummer.se 23 mars 2010)

TEATER. Kontrakt med Gud av Mattias Andersson på Stockholms stadsteater (Nummer.se 16 mars 2010)

TEATER. De dömdas ö av Stig Dagerman på Moment:teater (Nummer.se 15 mars 2010) TEATER. Past half remembered av och med NIE Theatre Company gästspel på c/o Stadsteatern (Nummer.se 10 mars 2010)

DOCKOPERA. Gossen och kärleken till tre apelsiner av Leif Hultquist och Sven Wagelin-Challis på Kungliga Operan (Nummer 10 mars 2010)

TEATER. Kontraktet av Mike Bartlett /Fredrik – en helkväll i arbetslinjens tjänst på Teater Tribunalen (Nummer 28 feb 2010)

BARNTEATER. När blir det snart av och med Mittiprickteatern (Nummer 26 feb 2010)

TEATER. Min mormor Gladys av och med Jessica Zandén på Judiska teatern (Nummer 23 feb 2010)

DOCKTEATER. Meja – i spökjägarnas sal av Yokaj studio på Marionetteatern (Nummer 19 feb 2010)

DOCKTEATER. Den vilda bebin och mamman på Dockteater Tittut (Nummer.se 11 feb 2010)

TEATER. Ön av Andreas Boonstra & Stefan Sundström på Stockholms stadsteater (Nummer.se 9 feb 2010)

OPERA. Tomorrow, in a year av Hotel Pro Forma & The Knife på Dansens Hus (Nummer.se 1 feb 2010)

STÅUPPSHOW. Trafikplats Glädjen av och med Jonas Gardell (Nummer.se 29 jan 2010)

DANS/PERFORMANCE. Kvart/ Tort/ Sunday, Again/Selskapet av Jo Strømgren & Thomas Noone på Dansens hus och c/o Stockholms stadsteater (Nummer.se 26 jan 2010)

TEATER. Hamlet av Shakespeare på Stockholms stadsteater (Nummer.se 15 jan 2010)

DANS. Ek, Laguna, Baryshnikov: Ickea, Den Andre, Ställe på Dansens Hus (SR Kulturnytt 21 dec 2009)

DANS. Cullbergbaletten: Up Close  – Xspectacle av Crystal Pite & JJ’s Voices av Benoît Lachambre- på Dansens Hus (SR Kulturnytt 26 nov 2009)

TEATER. Svinalängorna av Susanna Alakoski på Ystad teater (SR Kulturnytt & SR Malmö 9 nov 2009)

PERFORMANCE. Festivalsammanfattning: Perfect Performance, Stockholm (SR Kulturnytt 29 okt 2009)

PERFORMANCE. Halvtidsfestivalrapport: Perfect Performance, Stockholm (SR Kulturnytt 27 okt 2009)

DANSPERFORMANCE. Femårsplanen av Gunilla Heilborn, Stockholms stadsteater (SR Kulturnytt 16 oktober 2009)

CIRKUS. Cirque du Soleil: Saltimbanco på Globen i Stockholm (SR Kulturnytt 18 sep 2009)

OPERA. Näsflöjten av Magnus Lindman och Fredrik Österling på Vadstena Slott (SR Kulturnytt 10 aug 2009)

FILM. Ice Age 3 (SR Kulturnytt 1 juli 2009)

TIDSKRIFT. Parnass: Ibsen & Strindberg (SR Kulturnytt 23 juni 2009) TEATER. Festivalrapport: Teaterbiennalen 2009 (SR Kulturnytt 9 juni 2009)

STÅUPP. Dylan Moran: What it is på Raw comedy/Göta Lejon (SR Kulturnytt 2 juni 2009)

UTSTÄLLNING. Ryska balettens kostymer på Dansmuseet (SR Kulturnytt 29 maj 2009)

LITTERATUR. Brev till Clara och Tyra av Clara & Tyra von Zweigbergk och Eric Ericson (SR Kulturnytt 30 apr 2009)

DOCKTEATER. Jerk av Gisèle Vienne på Uppsala Stadsteater (SR Kulturnytt 21 apr 2009)

TEATER. Tröstar jag dig nu? av Ann-Sofie Bárány på Unga Klara (SR Kulturnytt 3 apr 2009)

SERIEALBUM. Fulheten av Nanna Johansson (SR Kulturnytt 6 mars 2009)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: