Cecilia Djurberg

Sova på teatern

Posted in Kultur, Teater by Cecilia Djurberg on augusti 10, 2010

Jamenalltså det har väl kanske hänt någon gång att man nickat till under urdåliga föreställningar. Särskilt när jag var höggravid var tupplursrisken hög, därmed har jag de tre aktuella perioderna med detta tillstånd bett chefen att få slippa recensera jättelånga föreställningar. Och jag minns en teaterfestival i Seoul 2006, då jag inte var gravid, men rejält jetlaggad, och världens samlade teaterkritiker (jag hörde till de yngre och piggare) satt och sussade sött åt ett snarkpiller som I väntan på Godot på koreanska i en syrefattig källarteater.

Men sova över på teatern, det är väl ändå nåt nytt? Kollade in jobbmejlen idag och hade, utöver en Fojo-läxa, fått minst ett spännande pressmeddelande. Som alltså gällde övernattningsteater. Inte lajv märk väl, utan barnteater. På Teater Tre i Stockholm vankas detta i samband med nya föreställningen Siv sover vilse och man lär ska få bli nattad av en filosof. Låter faktiskt spännande – och väldigt läskigt ur arrangörsynpunkt.

Annonser

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] har ju skrivit förut om att sova på teatern , kanske det helt enkelt är på väg att bli en trend nu? Om det nu inte alltid varit trendigt i […]

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: