Cecilia Djurberg

With all my imperfections on my head

Posted in Google, Kultur, Medier, Teater by Cecilia Djurberg on januari 13, 2010

Dagens stora Googlenyhet är att Google lämnar Kina, eller hotar att lämna Kina, pga nätcensuren. Journalisten Andreas Ekström, som skriver på/just skrivit en bok om Google, jublar på sin blogg. Och jag fortsätter att räkna Googlenyheter. I andra änden av världen jobbar Rupert Murdoch hårt för sin rätt att censurera sökmotorer. Hans senaste utspel handlar om att han blockerar länkar som kommer från nyhetsportalen News Now. Låt mej återigen få uppmana er alla att sätta på flytvästarna, för ännu är inte sista regattan avgjord på surfturfen.

Själv har jag så väl en bad hair day (apropå rubriken, alltså inte enbart jag bloggar för dåligt-ursäkt) som en djupt beroendeframkallande beundran för twitteridén att lägga ut Shakespeares samlade verk strof för strof (apropå rubriken). Imorrn ska jag se Stockholms stadsteaters Hamlet med Gustaf Skarsgård i titelrollen och kunde väl knappast förbereda mej bättre än att fräscha upp mej på manusfronten på detta vis.

För just nu ”går” Hamlet hos ”The Real William” @IAM_SHAKESPEARE och även en gammal teatervetare känner sig besegrad i frågesporten om huruvida vi fortfarande ”är på Hamlet” när blankversraderna kommer farandes helt ur kontext bland fruktansvärda nyheter om jordskalvet i Haiti och diverse twittrande småbarnsföräldrars vab-gnäll. ”O, horrible! O, horrible! most horrible!” eller ”And prey on garbage” kunde vem som helst ha klämt ur sig liksom . Gamle Bill känns plötsligt så i tiden med sin gamla tidlöshet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: